NAJAVA

Događaji u travnju
Događaji u travnju

2017-04-21 00:00:00.000

Svibanj 2017
Svibanj 2017

2017-05-31 00:00:00.000


DOGAĐAJI I AKCIJE

2017-04-26 00:00:00.000

Zelena knjižnica

Zelena knjižnica

U sklopu ovog projekta organizirati ćemo projekcije filmova o ekologiji,poljoprivredi i aktivizmu kao i predavanja o permakulturi koje će održati Ivan Rako i predavanje o Dobroj ekonomiji Dražena Šimleše. Sve detalje ćemo objaviti na vrijeme.
Prvo na red dolazi prikazivanje dokumentarnog filma Prekid 26.04.2017. u Gradskoj knjižnici Metković s početkom u 20h.
Radujemo se vašeg dolasku. :D

Od polovice 20.stoljeća bilježimo izrazito nepovoljne promjene u okolišu uzrokovane golemim rastom ljudske populacije, industralizacije i agrarizacije. Privreda se u pravilu zasniva na neetičkoj i dugoročno neodrživoj proizvodnji koja gomila otpad, zagađuje i ugrožava život na planetu. Javni interes je sve slabije zaštićen pred privatnim što uzrokuje probleme koji se očituju na planetarnoj razini. Brojne su vrste ugrožene do propadanja. Ugroženo je i ljudsko zdravlje, ali i zdravlje društva kao takvoga. Čovjek je vlastitim djelovanjem radi profita i neodrživog komfora ugrozio vlastitu, ali i budućnost svojih potomaka.
 
I što sad? Da bi se sanirala šteta potrebno je hitno i mudro djelovati. Nužna je edukacija koja će mijenjati obrasce ljudskog odnosa prema prirodi iz parazitskog u simbiotski, tj. iz neodrživog u održivi. Ovaj projekt provodi Udruga mladih Kolektiv u partnerstvu sa Gradskom knjižnicom Metković, a projekt je podržao Grad Metković. U sklopu ovog projekta organizirati ćemo projekcije filmova o ekologiji,poljoprivredi i aktivizmu kao i predavanja o permakulturi koje će održati Ivan Rako i predavanje o Dobroj ekonomiji Dražena Šimleše. Radujemo se vašeg dolasku. :D